FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean a fost foarte aglomerată la sfârșitul acestei săptămâni, în timp ce Centrele de Primire Urgențe de la Fălticeni și Rădăuți lucrează în regim „dispensar”, după cum afirmă medicii suceveni.

Cert este că la Spitalul Municipal Rădăuți sunt doar două paturi de Terapie Intensivă, iar noul spital din Fălticeni nu a alocat niciun pat ATI Covid, asta în timp ce pacienții încep să piardă lupta cu virusul în UPU Suceava.

Săptămâna trecută, un bărbat de 70 de ani a murit după ce a stat ore bune în Unitatea de Primire Urgențe și a așteptat să se elibere un pat în ATI Covid, iar duminică dimineață doi pacienți erau intubați pe cele două ventilatoare disponibile pentru pacienții covid. În UPU mai este un singur ventilator disponibil pentru patologii non covid.

„Cazurile sunt tot mai multe și mai grave, cu insuficiență respiratorie severă, zero locuri în ATI. Neapărat trebuie deschis spitalul nou din Fălticeni cu locuri de terapie intensivă pentru Covid și de asemenea trebuie suplimentate locurile la terapia spitalului Rădăuți, în caz contrar, va fi jale, din păcate”, consideră medicii suceveni.

Dacă situația va continua în acest sens, iar cazurile de Covid vor continua să crească, în scurt timp, Spitalul Județean Suceava va interna doar cazuri Covid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here