More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul PNL Mihai Voicu a fost achitat după ce în primă instanță a primit trei ani de închisoare (POLITICĂ)

  Magistraţii ICCJ au decis, cu majoritate de voturi, să îl achite definitiv pe deputatul PNL Mihai Alexandru Voicu, în dosarul în care acesta era acuzat de fapte de corupţie, mai precis de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

  Mihai Voicu nu este singurul achitat de completul de judecată al instanţei supreme. În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Constantin-Cosmin Enea sau Dan-Lucian-Ştefan Mogoş.

  În iunie anul trecut, Mihai Voicu fusese condamnat de Înalta Curte la trei ani de închisoare cu suspendare, politicianul fiind acuzat de DNA că, în calitate de preşedinte al unei organizaţii judeţene de partid şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Dan-Lucian-Ştefan Mogoş (secretar general), şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

  La acel moment, premierul Ludovic Orban anunţa că Mihai Voicu nu va mai fi membru al PNL, fiind suspendat din această calitate. Acum, odată achitat definitiv, parlamentarul îşi poate redobândi statutul de membru al partidului liberal.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles