Ritmic Suceava

Vata minerala bazaltica are cateva avantaje reale fata de alternative. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la izolatie, se gandesc la fibra de sticla. Este cu siguranta cel mai comun si este utilizat pe scara larga in santierele din toata tara. Izolatia din vata minerala bazaltica este cu siguranta mai putin comuna, in ciuda faptului ca aceasta izolatie exista de zeci de ani, este utilizata pe scara larga in Canada si Europa si revine in Statele Unite. Este facuta prin topirea pietrei de bazalt si a zgurii reciclate de la otelarie, care este apoi transformata in fibra care poate fi transformata in placi.

Exista multe modalitati de a creste confortul casei, izolatia fiind cea mai eficienta. Ofera o patura confortabila care va permite sa va bucurati de o caldura mai mare in interior.

Este un fapt ca izolatia va ajuta sa economisesti bani si energie. De asemenea, va reduce amprenta de carbon si va face casa mai eficienta din punct de vedere energetic.

Alegerea tipului potrivit de izolatie pentru casa va fi mai un lucru mai usor de factu daca cercetati numeroasele produse disponibile astazi. Cumpararea izolatiei online va ofera multe optiuni si acces la diferite dimensiuni si specificatii care ar putea sa nu fie usor disponibile de la furnizorul  local.

Vata minerala bazaltica este fabricata folosind piatra sau sticla ca materii prime. Aceste materiale, impreuna cu alte lucruri, sunt supuse unor proceduri de temperatura ridicata si filare. In acest proces, se topesc intr-o textura delicata, asemanatoare fibrelor usoare, care seamana cu lana. „Lana” este apoi presata in vase sau rulouri.

Materiile prime folosite sunt adesea deseuri industriale care nu pot fi folosite pentru nimic altceva.

Tipuri de izolatie din vata minerala bazaltica:

Exista doua tipuri de izolatie din vata minerala bazaltica – vata minerala bazaltica de roca si vata minerala bazaltica de sticla. Vata minerala bazaltica de sticla este fabricata in principal din sticla sau nisip reciclat, iar vata de stanca sau vata de piatra este prelucrata din roca vulcanica, cum ar fi dolomit sau bazalt.

Utilizari ale izolatiei din vata minerala bazaltica:

Vata de sticla este un excelent material de izolare interioara. Sunt de obicei folosite sub acoperisuri inclinate, pentru izolarea podelelor din lemn si pentru izolarea peretilor interiori.

Lana de roca poate fi folosita pentru a izola aproape orice parte a unei structuri. Este utilizat in izolarea peretilor cavitatii, izolarea acoperisului si asa mai departe. De asemenea, are proprietati acustice excelente si este rezistenta la foc.

Avantajele izolatiei cu vata minerala bazaltica: 

1. Izolatie termica:

Vata minerala bazaltica de ambele tipuri ofera o izolare termica eficienta. Numeroasele spatii de aer din tesatura din vata minerala bazaltica ii permit sa posede proprietati termice exceptionale. Materialul nu permite caldurii sa treaca usor. Acesta este modul in care vata minerala bazaltica va izoleaza casa. 

Cu toate acestea, trebuie remarcat si faptul ca vata de sticla are o valoare R putin mai mica de aproximativ 2,2-2,7 in comparatie cu 3,0-3,3 a vatei de piatra. Inseamna ca izolatia din vata minerala bazaltica de sticla este putin mai putin eficienta in oprirea pierderilor de caldura prin conductie.

Lana de roca ofera o izolare termica superioara. Cu izolatia din lana de stanca, casa va va avea nevoie de mai putina energie pentru incalzire sau racire, ceea ce duce, la randul sau, la cheltuieli mai mici de energie. 

2. Siguranta la incendiu:

Cand vine vorba de siguranta la foc, vata minerala bazaltica depaseste alte materiale de izolare. Ambele sunt incombustibile si rezistente la foc. Sunt certificate cu cea mai buna clasificare Euroclasa posibila de reactie la foc. In timp ce vata minerala bazaltica de sticla este certificata A2 (combustibilitate limitata), A1 (incombustibila) este obtinuta din vata minerala bazaltica de roca.

Cu toate acestea, proprietatile rezistente la foc ale lanii de stanca sunt cu mult superioare. Are un punct de topire de peste 1.000 de grade Celsius si reduce transferul de caldura pana la punctul in care poate fi folosit pentru a opri un incendiu. Functioneaza ca o bariera de incendiu si poate fi folosit pentru a imbunatati protectia impotriva incendiilor a unei proprietati. Ca rezultat, izolatia din vata de piatra este mai potrivita pentru rezistenta la foc pe termen lung. 

3. Izolatie acustica:

Spre deosebire de placile rigide din spuma, izolatia din roca si vata minerala bazaltica de sticla este excelenta pentru a suprima zgomotul. Ambele ofera o izolare acustica excelenta. 

Deoarece vata de stanca este mai densa decat vata minerala bazaltica de sticla, poate incetini sau chiar prinde undele sonore pe masura ce trec printr-o structura. Ofera izolare fonica superioara si produce structuri mai silentioase. Transferul de zgomot intre podele si pereti este impiedicat de vata de roca si este foarte eficienta in mentinerea la minimum a zgomotelor din exterior sau din vecinatate.

4. Produse durabile:

Pe masura ce importanta efectului de mediu si a durabilitatii creste, devine imperativ sa luati in considerare materialele de izolare ecologice.

Ambele izolatii din vata minerala bazaltica, asa cum sa mentionat anterior, sunt excelente la reciclarea si reutilizarea materialelor care altfel ar fi aruncate.

Cu toate acestea, vata de sticla este adesea facuta cu doar 30% material reciclat, in timp ce vata de stanca este creata cu pana la 70% material reciclat, ceea ce o face cel mai ecologic material izolator. 

5. Rezistenta la umezeala si mucegai:

In timp ce ambele materiale izolatoare din vata minerala bazaltica sunt rezistente la apa, insecte sau mucegaiuri, vata de piatra este castigatorul evident daca sunteti in cautarea unei optiuni superioare de izolatie rezistenta la umiditate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here