Ritmic Suceava

În ziua de azi, se vorbește foarte mult despre conceptul de independență financiară. Despre ideea de a te pensiona cât mai devreme și de a te dedica de tânăr pasiunilor tale sau de a călătorii în întreaga lume.

Dar cum poți să devii independent financiar când banii de salariu abia dacă îți ajung de la o lună la alta pentru necesități?

Ei bine, cu puține excepții, să știi că aproape toată lumea pornește de la aceleași premise și singurele lucruri prin care diferă cei care reușesc în viață de cei care abia își duc traiul de pe o zi pe alta este gradul de determinare și motivația.

Dacă înțelegi mecanismul banilor și știi cum trebuie să procedezi ca să-i înmulțești și să-i faci să lucreze pentru tine, atunci totul devine simplu.

Independența financiară se câștigă în trei pași:

  • creșterea veniturilor
  • economisire
  • investiții

Creșterea veniturilor

Ne-am gândit să vorbim despre creșterea veniturilor ca primă etapă în drumul spre câștigarea independenței financiare pentru că nu toată lumea își permite să economisească și să investească din salariu. De aceea, ca acest prim pas să se aplice tuturor, am considerat mai bune ideile de creșteri a venitului prin diversificarea surselor de venit.

Hai să lăsăm serviciul și salariul deoparte! Indiferent de cât câștigi, dacă nu până acum nu ai reușit să economisești și nu te-ai apucat încă de investiții, atunci înseamnă că ai nevoie de mai mult și poți să obții acești bani fără să renunți la vechiul tău stil de viață dacă îți deschizi un magazin online sau dacă transformi un hobby într-o sursă alternativă de venit.

Să știi că nu este atât de dificil să deschizi un magazin online pe cât ar putea părea probabil la prima vedere. O simplă întrebare pusă pe grupurile de antreprenori te poate ajuta să descoperi imediat o mulțime de producători români care caută o platformă pe care să-și vândă produsele. Așa că, nu trebuie în mod obligatoriu să produci ceva ca să-ți deschizi un magazin, ci poți începe foarte simplu o astfel de afacere și cu produsele altora. Pe de altă parte, trebuie să te gândești de la început un concept care să atragă și care să fie în concordanță cu tendințele actuale.

În ceea ce privește hobby-ul să știi că poți să câștigi bani din aproape orice dacă știi cum să te promovezi. Dacă îți place să scrii, poți să devii copywriter; dacă îți place să faci fotografii, poți să-ți deschizi un mini studio sau să vinzi ședințe foto tematice; dacă îți place să cânți, poți deveni un entertainer pe rețelele sociale și să câștigi bani din colaborări etc. Idei sunt multe. Important e doar să găsești ceva ce ți se potrivește.

Economisire

Dacă ai reușit să te descurci până acum cu banii câștigați din salariu, procedează la fel și de acum înainte și folosește toate câștigurile tale ca freelancer pentru economii și investiții. Știm că vrei să faci bani rapid, exact așa cum ne dorim cu toții, dar întotdeauna trebuie să fii realist și prevăzător și să nu te arunci cu capul înainte pentru că orice investiție are un anumit grad de risc, ci să aloci un anumit procent din banii câștigați și economiilor.

Investiții

În ceea ce privește investițiile, vom vorbi mai departe despre 3 din metodele preferate ale celor care doresc să devină cât mai repede independenți din punct de vedere financiar:

  • investițiile imobiliare
  • investițiile în criptomonede
  • investițiile la bursă

Dintre toate aceste trei tipuri de investiții, investițiile imobiliare sunt cele mai puțin riscante, dar și cele mai costisitoare. Ca să îți cumperi de exemplu un apartament pe care să-l renovezi, ai nevoie de un buget de cel puțin câteva zeci de mii de euro. Pe de altă parte, pentru a începe să investești în criptomonede sau pentru a face tranzacții la bursă, îți ajung și câteva sute de euro.

Există platforme online care îți permit să investești în CFD-uri bazate pe criptomonede, iar la capitolul bursă, poți apela la roboti de tranzactionare automată precum KEPA ca să reduci la minim riscul investiției.

Poți testa GRATUIT robotul de tranzacționare automată KEPA completând un formular prin care să soliciți un demo direct pe website-ul de prezentare al acestuia. Apoi, ai 30 de zile la dispoziție pentru a descoperi modul de funcționare al acestui robot și a vedea dacă prin intermediul lui poți obține rezultatele pe care ți le dorești ca investitor la bursă și în final, să faci ce îți place și să vezi toată lumea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here