More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Criminalul sucevean care a îngrozit Belgia întreagă a fost mutat într-un penitenciar din România după ce a început în închisoare o poveste de dragoste cu un ucigaș brazilian mai în vârstă cu 33 de ani: „Clientul meu nu este mulțumit de această decizie”

  Alexandru Caliniuc, de 29 de ani, din orașul Suceava, cel care, în anul 2021, a fost condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru uciderea Sofiei Muylle la Knokke, a fost adus în țară. El va trebui să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar din România.

  La data de 25 mai 2021, Alexandru Caliniuc a fost condamnat de judecătorii belgieni la 25 de ani de închisoare pentru violarea și uciderea Sofiei Muylle. Oribila faptă a fost comisă la data de 22 ianuarie 2017, pe o plajă din Knokke. După crimă, suceveanul a fugit în țara natală, fiind prins de polițiștii suceveni în cursul zilei de 28 iunie 2017. Caliniuc a fost extrădat în Belgia în vara aceluiași an.

  La începutul acestei săptămâni, el a fost transferat într-un penitenciar din România pentru a-și ispăși pedeapsa.

  Alexandru Caliniuc a refuzat să fie transferat în țara natală. La audieri, el a spus că dorește să fie în continuare încarcerat într-o închisoare din Belgia. Tânărul a precizat că nu dorește să fie despărțit de un brazilian închis în același penitenciar. Caliniuc a precizat că are o relație amoroasă cu brazilianul de 62 de ani. „Iubitul” suceveanului a fost și el condamnat pentru crimă, el primind o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru că și-a omorât fosta soție. Alexandru Caliniuc s-a plâns și de condițiile din închisorile românești.

  Argumentele acestuia nu i-a convins pe magistrați, care au motivat că Alexandru Caliniuc și brazilianul de 62 de ani nu au o relație stabilă, ei nefiind căsătoriți.

  „Clientul meu nu este mulțumit de această decizie, dar nu a existat nicio cale de atac”, a declarat Mathieu Langerock, avocatul lui Alexandru Caliniuc.

  Chiar dacă a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, mutarea într-un penitenciar din România i-ar putea facilita o eliberarea mai rapidă de după gratii lui Alexandru Caliniuc. Conform legislației din țara noastră, el ar putea fi eliberat condiționat în maximum 15 ani, având în vedere perioadă petrecută în arest preventiv.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles