Consiliul Județean (CJ) Suceava și Consiliul Raional (CR) Cernăuți au semnat, astăzi, un acord de cooperare în mai multe domenii. Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, și Ruslan Domnitsak, președintele CR Cernăuți, au semnat acordul și au precizat că doresc să realizeze mai multe proiecte comune.  

Șeful administrației județene din Suceava a arătat că în toamna acestui an va fi organizată o ședință comună între cele două consilii în vederea realizării unor proiecte în zona transfrontalieră, după care camerele de comerț și industrie vor derula o acțiune comună. Gheorghe Flutur a menționat că își dorește ca mormintele personalităților române din cimitirele din Cernăuți să fie îngrijite, iar Casa Aron Pumnul să fie reabilitată.

Cele două consilii își propun să deruleze proiecte comune în domenii precum educația, sănătatea și turismul, urmând ca prin aceste proiecte să se dezvolte economic întreaga zonă.

Ruslan Domnitsak, președintele CR Cernăuți, a declarat că vrea să deruleze mai multe proiecte în domeniul educației, urmând să fie organizate mai multe tabere pentru elevii de origine română, un proiect prioritar fiind trenul Cernăuți – Suceava. De asemenea, șeful administrației din Cernăuți îți dorește și o cooperare în domeniul situațiilor de urgență.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here