FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Sandu Bilboreanu, de 57 de ani, din orașul Broșteni, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Inculpatul și persoana vătămată Vasile Crăciun, de 61 de ani, s-au cunoscut în luna mai 2021, când s-au angajat la aceeași stână din Broșteni, iar conform victimei, Bilboreanu a părut a fi deranjat de faptul că în luna august 2021 proprietarul stânii a numit-o „baci” , reproşându-i de mai multe ori că „s-a ajuns”.

În ziua de 8 septembrie 2021, Crăciun, Bilboreanu și ceilalți doi angajați de la stână, au consumat în jurul amiezii băuturi alcoolice într-o cantitate moderată, iar în jurul orei 17.00, persoana vătămată, care se retrăsese de la stână pentru a se odihni, a observat că inculpatul este în stare avansată de ebrietate și i-a reproşat acest aspect. Nemulţumit, Sandu Bilboreanu s-a îndepărtat câţiva paşi de Vasile Crăciun, s-a înarmat cu un cuţit, a revenit în apropierea acestuia şi, fără a-i spune ceva, l-a lovit cu respectivul obiect în zona abdomenului. Fără a-l interesa starea victimei, inculpatul a spălat urmele de sânge de pe cuţit într-o găleată, după care l- a aruncat în apropiere, în iarbă, unde a fost identificat ulterior de lucrătorii de poliție.

La scurt timp după această altercație, sesizând că prin apropierea stânei trece un autoturism, inculpatul a făcut semn șoferului să oprească și i-a solicitat acestuia să acorde ajutor persoanei vătămate, susținând că aceasta a căzut într-un cuțit și s-a rănit grav la burtă. Un pasager al autoturismului s-a apropiat de persoana vătămată, a sesizat gravitatea leziunii şi a aflat de la aceasta că a fost lovită de către inculpat.

Cei doi martori au urcat imediat victima în autoturism  şi s-au deplasat spre drumul public, solicitând telefonic asistenţă medicală, prin Dispeceratul 112.

„Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat pentru vindecare un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale, pentru salvarea vieţii acesteia s-a impus intervenţia chirurgicală în regim de urgenţă, iar în urma anchetei efectuate s-a stabilit că agresiunea a fost exercitată cu intenţia de a suprima viaţa persoanei vătămate”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției Orașului Broșteni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here