Ritmic Suceava

Cătălin Cimpoiași zis Cimpa, de 49 de ani, Alexandru Cimpoiași zis Andu, de 25 de ani, și Marius Mănălăchioaie zis „Mână”, de 24 de ani, toți din municipiul Suceava, au fost lăsați în libertate sub control judiciar după o noapte petrecută în Arestul IPJ Suceava.

În cursul zilei precedente polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare și au dispus măsura reținerii față de trei persoane implicate într-o altercație în luna mai 2022. Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

La data de 2 mai 2022, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către lucrătorii din cadrul UPU Suceava cu privire la faptul că Bogdan P., de 36 de ani, s-a prezentat la această unitate medicală întrucât a fost agresat fizic.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică care l-a identificat pe bărbat, stabilindu-se că acesta ar fi fost lovit în zona feţei de către trei indivizi.

Deși a manifestat reticență în oferirea unor detalii cu privire la evenimentul în care a fost implicat și cu privire la susținerea poziției procesuale, polițiștii au continuat verificările fiind întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „lovirea sau alte violențe”.

În urma activităților  investigative și de cercetare penală întreprinse la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, s-a conturat activitatea infracțională suspecților Cătălin Cimpoiași, Alexandru Cimpoiași și Marius Mănălăchioae sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 2 mai 2022, în jurul orei 21.00, fiind în fața unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Suceava, cei trei au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni fizice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale, iar prin acțiunile acestora, executate în loc public, a fost creată o stare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Pentru probarea activității infracționale și completarea materialului probator în cadrul dosarului penal, la data de 29 iulie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au desfășurat 3 percheziții domiciliare la locuințele agresorilor. În acțiune au fost agrenați 11 lucrători din cadrul Biroul Investigații Criminale, 2 grupe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava și grupă de subofițeri jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

La data de 29 iulie a.c., în urma efectuării celor 3 percheziții domiciliare și a unei percheziții asupra unui autoturism au fost identificate mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei.

S-au emis trei mandate de aducere pe numele suspecților, aceștia fiind duși la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma audierii acestora, lucrătorii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a reținerii celor 3 suspecți pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei trei bărbați au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Cimpa este un soi de interlop în municipiul Suceava, de-a lungul timpului el fiind implicat în diverse altercații violente. În urmă cu doi ani, el a reușit să scape in extremis de închisoare după ce un localnic pe care l-a bătut, tot împreună cu fiul său Andu, în fața unui bar din centrul Sucevei, și-a retras plângerea.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here