Ritmic Suceava

Fierul forjat este un aliaj de fier care contine o cantitate foarte mica (mai putin de 0,08%) de carbon. Contine o cantitate (pana la 2%) de zgura care ii confera aspect fibros. De asemenea, poate contine o cantitate foarte mica de Siliciu, Sulf si Fosfor. Este fier foarte pur unde continutul de fier poate fi de pana la 99,5%. Este produs prin retopirea fontei.

Prezenta zgurii in fierul forjat produce o astfel de structura care diminueaza efectul de oboseala cauzata de vibratii si socuri. Fierul forjat este dur, ductil si maleabil. Poate fi sudat si forjat cu usurinta. Nu poate fi intarit prin incalzire si stingere deoarece nu contine suficient carbon.

 Originea cuvantului Fier forjat

Sensul cuvantului Forjat este „batut sau modelat prin ciocane”. Fierul forjat a primit acest nume deoarece in timpul fabricarii sale, fierul este indepartat de la caldura si lucrat cu un ciocan pentru a obtine forma finala dorita.

 Proprietatile fierului forjat: 

-Are o sudabilitate excelenta;

-Nu poate fi intarit prin incalzire si calire;

-Este ductil;

-Nu poate suporta sarcini bruste;

-Este maleabil;

-Este tare;

-Are o rezistenta ridicata la tractiune;

-Are o rezistenta ridicata la compresiune;

-Poate fi realizat cu usurinta.

Aplicatii (sau utilizari) ale fierului forjat:

Este folosit pentru a face obiecte de decor, cum ar fi baza de masa, suport pentru lumanari, tije pentru perdele etc. Se foloseste la fabricarea tevilor, este folosit la realizarea gardurilor si portilor, la fabricarea de piulite, suruburi, nituri etc.

De asemenea, este folosit la realizarea lanturilor, la fabricarea carligelor macaralei, la fabricarea placilor, la fabricarea balustradelor si la fabricarea uneltelor de dulgher.

Gardul din fier forjat este un element de design elegant si sofisticat pentru proprietatea voastra, dar beneficiile sale se extind cu mult dincolo de estetica. Pe langa importanta sa in cartierele bogate, gardurile din fier forjat sunt frecvent intalnite in jurul scolilor sau cladirilor guvernamentale – si cu un motiv intemeiat. Confectiile metalice Mester Metal sunt renumite si utilziate de catre toti cei care isi doresc un gard deosebit!  In functie de designul si inaltimea pe care le alegeti pentru gardul vostru din fier forjat, acesta va poate oferi multa intimitate si siguranta. Gardurile din fier forjat cu modele complicate ascund vederea proprietatii voastre de la distanta, mai ales atunci cand sunt combinate cu un amenajare elaborata.

Gardurile din fier forjat ofera si o mare siguranta, deoarece este greu de urcat si aproape imposibil de spart. Daca doriti sa imbunatatiti securitatea casei voastre cu gardul din fier forjat, cel mai bine este sa alegeti un gard inalt si cu stalpi care sunt mai apropiati unul de altul. Gardurile din fier forjat sunt usor de intretinut, mai ales in comparatie cu gardurile din lemn sau PVC. Trebuie doar vopsit la fiecare cativa ani si este rezistent la intemperii extreme. Spre deosebire de alte tipuri de gard, fierul forjat este puternic si robust.

Gardurile din fier forjat necesita, de asemenea, mai putina intretinere pentru deteriorare. Daca zonele mici ale gardului se sparg sau se indoaie, este mult mai usor sa inlocuiti sau sa reparati numai acea sectiune. La majoritatea tipurilor de gard, deteriorarea poate insemna inlocuirea intregului gard. Gardul din fier forjat este o alegere „verde” pentru casa, deoarece este usor de reciclat sau reutilizat daca este spart sau inlocuit. De asemenea, este durabil si de lunga durata, asa ca nu veti irosi resurse daca alegeti sa ridicati un gard nou la fiecare cativa ani. Fierul forjat este disponibil intr-un spectru larg de forme si modele, oferindu-va libertatea de a alege ceea ce se potriveste cel mai bine stilului casei voastre. De asemenea, puteti avea designul personalizat pentru un aspect unic.

In cele din urma, in timp ce fierul forjat este putin mai scump decat alte materiale pentru garduri, ramane totusi alegerea preferata pentru multi dintre proprietarii de case din ziua de azi datorita numeroaselor sale beneficii. Fierul forjat era un material dur folosit in mod obisnuit in epoca victoriana pentru a crea lucrari metalice, cum ar fi gardurile, si a fost adesea lucrat manual de fierari. Astazi, inca putem crea acest stil personalizat, de la inceputul secolului al XIX-lea, care este ideal pentru produse precum balustradele londoneze, utilizand in schimb otelul moale mai modern si mai rentabil.

Unul dintre principalele avantaje ale gardurilor din fier forjat este ca este mult mai puternic decat alte materiale utilizate in mod obisnuit, cum ar fi vinilul sau lemnul. Datorita structurii incredibil de dure, este greu de spart, ceea ce o face una dintre cele mai sigure solutii de gard in scopuri de securitate. In plus, robustetea sa inseamna ca gardurile din fier forjat vor rezista mult mai mult decat alte garduri. In general, aceste tipuri de garduri sunt usor de intretinut, mai ales daca sunt vopsite. Prin vopsirea unui gard din fier forjat, stratul opreste formarea de gropi mici in metal, care colecteaza adesea substante care induc coroziune.

Desi se intampla ocazional, este extrem de dificil sa deteriorati un gard din fier forjat. Nu este neobisnuit sa vezi garduri originale din fier forjat in case vechi de peste un secol, mai ales daca sunt intretinute corespunzator. Aceste garduri sunt, de asemenea, ancorate de beton sau caramida, astfel incat pot rezista la conditii meteorologice severe despre care se stie ca dauneaza altor tipuri de garduri. Pe langa beneficiile practice ale gardurilor din fier forjat, are si o eleganta unica, atemporala, care ridica aspectul proprietatii. Fierul forjat poate fi modelat in aproape orice design pe care vi-l puteti imagina, permitandu-va sa-l personalizati in conformitate estetica casei voastre. Niciun alt material de gard nu are acest nivel de flexibilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here