More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  A intrat în vigoare legea care te izolează obligatoriu dacă ești bolnav de coronavirus (POLITICĂ)

  De astăzi, dacă ai o boală infectocontagioasă sau dacă ai intrat în contact direct cu o persoană confirmată cu o astfel de boală, iar medicul decide că trebuie să stai departe de alţii pentru a nu-i îmbolnăvi, vei fi obligat să stai în izolare sau în carantină.

  Iar dacă eşti închis într-un spital sau într-un spaţiu special amenajat de autorităţi, vei fi păzit de poliţiştii locali.

  Spre deosebire de lunile trecute când au fost zeci de scandaluri şi evadări din astfel de locuri. La Craiova, de exemplu, în luna aprilie, aproximativ 20 de români veniţi din Italia s-au urcat pe acoperişul clădirii unde erau ţinuţi şi au protestat pentru că nu sunt lăsaţi să plece acasă. Termenul de carantinare expirase, dar funcţionarii de la DSP nu le-au trimis la timp actele de ieşire din carantină.

  Acum, legea te obligă să stai izolat dacă eşti contaminat şi refuzi tratamentul, până când medicul decide că eşti vindecat sau că nu-i mai poţi îmbolnăvi şi pe alţii. Stai cel puţin 48 de ore, perioadă în care doctorii sunt obligaţi să-ţi pună un diagnostic clar.

  Dacă nu-ţi convin restricţiile, ai la dispoziţie 24 de ore să conteşti în instanţă deciziile medicilor sau ale reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică. Hotărârea judecătorilor ar putea veni însă după 14 zile, iar în tot acest timp eşti obligat să stai în izolare.

  Iar dacă tu eşti izolat sau în carantină, statul îţi poate lua copilul de lângă tine şi îl duce în centre speciale dacă nu îl trimiţi de bunăvoie la bunici sau alte rude în această perioadă.

  Legea pentru carantinarea obligatorie a fost votată de parlamentari după aproape o săptămână de negocieri şi certuri. În timpul acela, peste 700 de bolnavi de Covid au refuzat să ia tratament, să fie internaţi sau să stea izolaţi ca să nu împrăştie virusul. Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles