FOTO RRI
Ritmic Suceava

Astăzi, 19.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3653 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane vindecate.

Din totalul celor 464 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 95 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 102 pacienți sunt în zona tampon și 267 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 95 pacienți diagnosticați Covid- 19, 61 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 23 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 11 pacienți aflați în secția ATI patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 30 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here