More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  6 pacienți cu forme grave de coronavirus sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava

  Astăzi, 31.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3816 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 495 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 113 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 283 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 113 pacienți diagnosticați Covid- 19, 90 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 17 forme ușoare, iar 6 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33003 persoane. În ultimele 24 de ore au fost testate 268 de persoane din care au fost confirmate pozitiv Covid- 19 un număr de 13 de persoane. Un cadru medical (asistent medical) a fost diagnosticat în ultimele 24 de ore pozitiv Covid- 19.

  La data prezentului comunicat se află în carantină instituționalizată 3 persoane iar în carantină la domiciliu 381 de persoane. conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 141 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 41 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție, iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

  Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

  Astăzi 31 iulie 2020, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat o ședință de lucru pe tema combaterii Covid 19, în sistem videoconferință cu Instituțiile Prefectului, cu participarea ministrului afacerilor interne Marcel Vela și a sceretarilor de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

  În cadrul videoconferinței s-a analizat evoluția cazurilor de Covid- 19 la nivel național, județul Suceava fiind menționat printre județele care a reusit în mod eficient,  în ultimele săptămâni, să gestioneze evoluția epidemiologică, având în vedere contextul de la debutul pandemie și evoluția epidemiologică în creștere la nivel național.

  În același timp, au fost puse bazele Planul Național de Măsuri, cu aplicabilitate imediată menit să limiteze răspândirea infecțiilor, cu accent pe gestionare epidemiologică, atât din punct de vedere medical,cât si organizatoric.

  Tot astăzi a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în cadrul căreia a fost prezentată situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava, la data de 31. 07.2020.

  În urma analizei efectuate de către specialiștii epidemiologi din cadrul DSP Suceava și a medicilor din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Suceava au fost stabilite o serie de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus.

  La solicitarea prefectului județului Suceava, se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, săptămânal, pentru analiza evoluției situației epidemiologice la nivelul județului, a localităților cu peste 5 cazuri în evoluție, a eficienței măsurilor instituite și oportunitatea dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în funcție de trendul epidemiologic.

  Acesta a făcut precizarea că la ședințele săptămânale ale CJSU Suceava vor fi invitați să participe și primarii localităților în care se va constata, în urma analizei efectuate, un trend epidemiologic ascendent, pentru a se stabili de comun acord cu reprezentanții instituțiilor și autorităților publice implicate în gestionarea crizei generate de noul coronavirus, o abordare unitară a măsurilor necesare prevenirii răspândirii Covid-19.

  Prefectul județului Suceava a solicitat intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor dispuse în context Covid-19 la obiectivele care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane și implicit riscul nerespectării măsurilor de distanțare socială și cu privire la măsurile de protecție individuală.

  Totodată, unitățile aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava (secții/ posturi de poliție) vor efectua instructaje cu toți agenții economici din raza de competență pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a actelor incidente problematicii SARS- CoV- 2.

  Instructajele se vor realiza cu administratorii, reprezentanții legali/ organizatorii și angajații societăților comerciale, în special a celor care activează în domeniul comerțului- supermark-uri, piețe închise și semiînchise, târguri/ bâlciuri, magazine-, transportului, activităților recreative (cluburi,săli de jocuri, săli de pariuri sportive, administratori de zone de agrement, piscine, ștranduri etc), alimentației publice ( terase, restaurante unități economice care organizează evenimente sociale), distribuției de carburanți.

  Ținând cont de particularitățile lunii august, prefectul județului Suceava a solicitat ședințe operative cu structurile MAI, în mod periodic, în care să se stabilească măsuri suplimentare în cadrul planului de acțiune și control, adaptat la evenimentele religioase și culturale programate în această perioadă.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles