FOTO Digi24
FOTO Digi24
Ritmic Suceava

Astăzi, 09.12.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 11878 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 35 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 49 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 534 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 84 pacienți sunt în zona tampon și 249 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 201 pacienți diagnosticați Covid-19:

15 prezintă forme ușoare;

105 prezintă forme medii ale bolii;

62 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 8 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 3 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 341 paturi libere, din care 29 pentru pacienți Covid-19, 210 în sectorul non-Covid și 102 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil1 pat pentru pacienți Covid, sunt 21 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 67 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 55 prezentând forme medii, 5 cu forme grave și 2 pacienți în formă critică) și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 22 prezintă forme medii și 6 forme grave, 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 prezentând forme medii și 5 cu forme grave) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.   

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (22 cu forme ușoare și 9 prezentând forme medii) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 4 prezentând forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 17 locuri în sectorul Covid.      

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 355, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 97.

La nivelul județului sunt disponibile 90 de locuri libere Covid și 119 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 92818, în ultimele 24 de ore fiind testate 656 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 35 au sub zece cazuri în evoluție iar 22 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1231 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 08.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1013 persoane. De asemenea, au fost verificate 86 societăți comerciale și au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale în valoare de 8250 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

În contextul epidemiologic actual, rezolvarea sta în fiecare dintre noi, prin respectarea măsurilor de prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar prin efort comun putem să revenim la un moment dat la viețile noastre normale. Instituția Prefectului adresează mulțumiri tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here