FOTO Digi24
FOTO Digi24
Ritmic Suceava

Astăzi, 11.12.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 12160 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 541 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 166 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 96 pacienți sunt în zona tampon și 279 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 166 pacienți diagnosticați Covid-19:

15 prezintă forme ușoare;

95 prezintă forme medii ale bolii;

36 prezintă forme severe;

20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 9 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 324 paturi libere, din care 64 pentru pacienți Covid-19, 171 în sectorul non-Covid și 89 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibilepaturipentru pacienți Covid, sunt 23 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 68 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare, 53 prezentând forme medii, 7 cu forme grave și 2 pacienți în formă critică) și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 19 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 22 prezintă forme medii și 6 forme grave, 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 prezentând forme medii și 4 cu forme grave) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.   

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (19 cu forme ușoare și 8 prezentând forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 prezentând forme medii și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 23 locuri în sectorul Covid.    

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 311, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 105.

La nivelul județului sunt disponibile 134 de locuri libere Covid și 112 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 94540, în ultimele 24 de ore fiind testate 596 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 12 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1133 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 10.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1097 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 68 societăți comerciale  Au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Având în vedere datele înregistrate la nivel județean cu privire la scaderea incidenței cazurilor de COVID-19, prefectul Alexandru Moldovan, mulțumește tuturor cetățenilor județului pentru că au dat dovadă de responsabilitate și au respectat măsurile de prevenție impuse de autorități. Totodată, îndeamnă la respectarea regulilor, purtarea măștii, păstrarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară, astfel încât cu toții să avem posibilitatea de a petrece sărbătorile de iarnă sănătoși și alături de cei dragi în familie!

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here