More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  28 de suceveni vindecați de coronavirus au fost externați din spital

  Astăzi, 29.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4363 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 170 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 89 pacienți sunt în zona tampon și 288 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 170 pacienți diagnosticați Covid- 19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 55 forme ușoare, iar 12 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 58 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43134 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 426 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 388 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 58 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 37 un au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

  La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 373 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

  În cursul zilei de 28 august 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 404 persoane.

  De asemenea, au fost verificate 46 de societăți  comerciale și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.          

  Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles