Ritmic Suceava

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe inculpatul Dorel Rotari la 2 ani și 5 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Decizia magistraților suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

În data de 7 aprilie 2022, organele de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, constând în aceea că, în seara zilei de 7 aprilie a.c., în jurul orei 20.35, pe raza comunei Marginea, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul unei persoane, iar șoferul implicat în accidentul rutier ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prin ordonanța organelor de poliție judiciară din data de 7 aprilie 2022, s-a dispus efectuarea în continare a urmăririi penale față de conducătorul auto pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea din culpă”.

Prin ordonanţa procurorului din data de 11 aprilie 2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dorel Rotari, în vârstă de 47 de ani, din comuna Marginea, pentru săvârşirea infracţiunilor de „uciderea din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că, la data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 20.35,  Dorel Rotari, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul marca Renault, pe DC neclasificat, pe raza localității Marginea, și a provocat un accident rutier ce a avut ca urmare decesul unui biciclist în vârstă de 57 de ani.

Conform Buletinului de analiză toxicologică cantitatea de alcool exprimată în g la 1000 ml sânge a conducătorului auto la data de 07.04.2022, a fost de 2,25 g%0 .

La data de 8 aprilie 2022, inculpatul fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 11 aprilie a.c., procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acestea, propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here