More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Poliția Transporturi Aeriene Suceava este acuzată că susține pirateria rutieră făcută de ucraineni pe Aeroportul din Salcea: „Au găsit o chichiță în lege și i-au lăsat să opereze, atât în Aeroport cât și în Gara Burdujeni”

  Taximetriștii suceveni sunt nemulțumiți de faptul că mai mulți ucraineni efectuează curse pe ruta Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava – Cernăuți, fără a avea licență de transport. Șoferii care efectuează curse în regim de taxi, pe plan local, acuză Poliția Transporturi Aeriene Suceava că susține pirateria rutieră făcută de ucraineni pe aeroportul sucevean.

  „Eu cea mai mare parte a activității mi-o desfășor în Aeroportul Internațional <<Ștefan cel Mare>>. De circa cinci ani de zile ne confruntăm cu o mare problemă, transportul local este piratat de către cetățeni de origine ucraineană, care transportă ilegal pasageri pe ruta Aeroport – Cernăuți și invers. De-a lungul timpului, împreună cu alți colegi am încercat să compatem acest fenomen, cu ajutorul organelor de Poliție. Țin să precizez faptul că am fost întotdeauna ajutat de Poliția Burdujeni, Poliția Suceava, mai puțin de către Poliția Transporturi Aeriene și ce se întâmplă acolo, se întâmplă practic în casă la ei. Interesant este faptul că fostul șef Marius Fecioru este în posesia unor documente a unui cetățean de origine ucraineană care în baza unor așa zise licențe de Ucraina a operat pe Aeroport, aproximativ o lună jumătate. Am avut discuții repetate cu dumnealor, spunându-le că nu este în conformitate cu legislația din România ceea ce fac, ei au găsit o chichiță în lege și i-au lăsat să opereze, atât în Aeroport cât și în Gara Burdujeni. Am solicitat, în calitate de vicepreședinte al Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în regim taxi, filiala Suceava, un punct de vedere, Poliției Rutiere Suceava. Avem noroc că mai sunt și oameni capabili care își fac treaba și au reușit într-un timp relativ scurt, să rezolve această problemă. Respectivul individ a fost oprit pe Aeroport, i s-au ridicat plăcuțele de înmatriculare pentru transport ilegal de persoane și s-a demonstrat faptul că acele acte eliberate de Ucraina nu sunt valabile și sunt chiar false. Precizez faptul că agentul Marius Fecioru a dezvoltat o pasiune pentru taximetriștii din Suceava. Recunosc faptul că și printre taximetriști, ca în orice domeniu, sunt și putregaiuri, dar suntem și oameni care muncim și ne întreținem familiile. Combătând acest fenomen, am reușit să avem curse regulate din Aeroport până în Vama Siret. Am fost ca un ghimpe în coasta lor și din acest motiv ei abuzează în mod repetat. Un incident de acest gen s-a petrecut chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, noul agent șef Bogdan Păiuș având aceeași atitudine față de piraterie”, a declarat Dumitru Corocăescu, vicepreședintele Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în regim taxi, filiala Suceava.

  IPJ Suceava a avut în atenție combaterea pirateriei rutiere pe raza județului

  Dacă polițiștii care își desfășoară activitatea pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava nu par prea preocupați de combaterea pirateriei rutiere, colegii lor de la Serviciul Rutier au avut în atenție, în anul 2021 , depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport internațional de persoane.

  Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil precum și specialiști din cadrul Registrului Auto Român (RAR) au desfășurat în cursul anului 2021, mai multe activități pe linia verificării legalității transportului rutier public de persoane, precum și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport internațional de persoane.

  Cu ocazia activităților de control desfășurate pe linia verificării legalității efectuării transportului rutier public de persoane, s-a urmărit cu preponderență depistarea în trafic a autovehiculelor destinate prin construcție să transporte între 4+1 și 8+1 persoane pe raza județului Suceava, în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” precum și în zona de competență a orașului Siret.

  Acțiunile în cauză au vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de transport de persoane, diminuarea riscului de victimizare a populației prin accidente rutiere precum și prevenirea și combaterea activităților de natură evazinistă constând în prestarea în condiții ilegale a unor servicii de transport, fără evidențierea și declararea veniturilor obținute și implicit, fără achitarea impozitelor, taxelor și contribuții aferente.

  Totodată, a fost organizată în perioada 25 – 26.11.2021 o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, ocazie cu care au fost aplicate un număr total de 115 sacțiuni contravenționale cu o valoare de 52.270 de lei fiind dispusă măsura complementară a reținerii unui număr de 13 permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.

  De asemenea, s-a dispus măsura complementare a indisponibilizării a două autovehicule care au desfășurat activitatea de transport persoane contra-cost, fără a deține o licență de transport/copie conformă specifică tipului de transport efectuat.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles