More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO FOTO O grupare din Cluj care aproviziona cu droguri piața din Suceava a fost luată pe sus de procurorii DIICOT

  La data de 10 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

  Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada octombrie-noiembrie 2023, doi dintre inculpați au procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (MDMA, amfetamină, 3-CMC ), către consumatori de pe raza județelor Cluj, Mureș și Suceava.

  De asemenea,  în luna octombrie 2023, au comercializat (2 acte materiale) pentru suma totală de 11.000 lei,  303 comprimate ecstasy şi cantitatea de aproximativ 50 grame substanță conținând amfetamină şi cofeină (droguri de mare risc).

  Cu privire la cel de al treilea inculpat, s-a reținut că împreună cu primul inculpat, la data de 9 noiembrie 2023, au deținut și transportat, cantitățile de peste 1 kilogram de canabis și 100 de comprimate ecstasy, destinate comercializării pentru suma de 23.000 de lei, fiind prinși în flagrant în municipiul Cluj-Napoca.

  Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Mureș, la locuințele inculpaților, fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 100 grame cristal (3-CMC), 120 grame substanță care conține amfetamină și cofeină, 203 comprimate ecstasy, 377 grame rezină de canabis,  200 grame canabis, precum și alte mijloace de probă.

  În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj Napoca și Mureș, polițiștilor Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – Serviciul Criminalistic și  Serviciul Acțiuni Speciale și Direcției Regionale Vamale Cluj.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.  și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles