FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

Miercuri, 14 septembrie 2022, în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix  au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de Florinel Vasile Țapoveț, de 29 de ani, din comuna Bălcăuți, și față de Emoke Szende Boldizsar, de 28 de ani, din comuna Bonțida, județul Cluj, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Băile Felix îi bănuiesc pe aceștia că, în noaptea de 23 spre 24 august a.c., în intervalul orar 00.00 – 01.40, având fețele acoperite, ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din localitatea Cihei, județul Bihor, și ar fi sustras 80.000 de lei, 124 de grame de bijuterii din aur, diverse articole vestimentare, genți, încălțăminte și articole electronice, cauzând un prejudiciu total estimat la 140.000 de lei, recuperat parțial de polițiștii din Băile Felix. 

Tot miercuri, 14 septembrie 2022, în urma celor două perchezitii domiciliare efectuate de polițiști pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor doi, la locuințele acestora au fost descoperite o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase din imobilul din localitatea bihoreană Cihei.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 15 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi inculpați mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Florinel Vasile Țapoveț a fost acuzat că a transportat 26,5 kilograme de droguri din Turcia în Bulgaria

La mijlocul lunii februarie 2017, Țapoveț a fost ridicat de poliţiști, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile bulgare, care au solicitat extrădarea sa pentru infracţiuni referitoare la traficul de droguri.

Acuzaţiile împotriva tânărului erau foarte grave: acesta ar fi făcut un transport de droguri din Turcia, pe teritoriul Bulgariei, transportând în spaţii ascunse dintr-un autovehicul 50 de plicuri cu pastile albe vrac, având o greutate totală de 26,5 kilograme care conţineau precursori pentru droguri.

În baza mandatului european, tânărul a fost introdus în arestul poliţiei judeţene.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cei care au solicitat punerea în aplicare a mandatului european, au comunicat că, la data de 9 februarie 2017, Biroul SIRENE Naţional din Bulgaria a solicitat arestarea cetăţeanului român Vasile Florinel Ţapoveţ, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri. Tânărul este acuzat că pe 28 mai 2015, împreună cu încă o persoană, a intrat în Bulgaria cu un autoturism, după care cei doi au părăsit ţara prin PTF Lesovo către Turcia. La Istanbul, suceveanul Vasile Florinel Ţapoveţ ar fi avut mai multe întâlniri cu persoane neidentificate care i-au furnizat substanţele folosite pentru prepararea drogurilor. Cele 50 de plicuri cu pastile albe vrac, cu greutatea de 26,5 kilograme, au fost încărcate în mașină, după care cei doi au revenit în Bulgaria, a mai rezultat din cercetări.

La data de 14 februarie 2017, tânărul a fost audiat în faţa unui apărător ales.

La aceeași dată, având în vedere acordurile internaţionale de cooperare judiciară internaţională în materie penală, procurorii au solicitat Curţii de Apel Suceava luarea măsurii arestării provizorii a persoanei solicitate, în vederea predării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here