FOTO Fanatik
Ritmic Suceava

Un tânăr de 23 de ani, din Suceava, venit în vacanță în stațiunea Saturn, a murit luni dimineață, purtat în larg de valurile furioase.

Iar la Eforie, salvamarii aleargă pe plajă încă de la primele ore ale dimineții și îi avertizează pe turiști că este arborat steagul roșu, iar valurile mari și curenții puternici le pun viata in pericol. Au scos până acum din apele învolburate peste 15 tineri.

Din păcate, săptămâna începe cu o veste proastă de la mare. Un tânăr, de 23 de ani, din Suceava și-a pierdut viața în urmă cu câteva minute, după aproape o oră și jumătate de rescuscitări. Turistul a intrat în mare și nu s-a mai întors. Prietenii i-au alertat pe salvamari și după 10 minute de căutări l-au găsit și l-au adus la mal.

Era inconștient, iar medicii de la SMURD sosiți la fața locului l-au resuscitat aproape o oră și jumătate în speranța că îl vor aduce în simțiri. Din păcate, nu a fost așa. Este steag roșu încă de duminică în sudul litoralului. Cele mai periculoase zone sunt plajele de la Eforie nord, Costinești și Saturn. Aici se formează curenți puternici, iar valurile sunt foarte mari.

Chiar și înotătorii cu exeriență pot întâmpina probleme iar colacele ori saltelele de plajă nu ajută cu nimic într-o situație periculoasă. Salvamarii au scos 15 tineri din apele mării furioase, la Eforie Nord, iar în Costinești au fost dublate efectivele salvatorilor după ce salvamarii au scos peste 50 de oameni dintre valuri. Din fericire, sunt în afara oricărui pericol.

Steagul roșu interzice scaldatul în mare însă, din păcate, salvamarii nu au niciun temei legal prin care să nu le permită oamenilor accesul în mare. Cei mai mulți dintre ei ignoră avertismentele și se ajunge astfel la tragedii precum aceasta luni.

Și în weekendul ce tocmai a trecut, care a fost cel mai aglomerat din acest sezon, salvamarii au scos din apă peste 50 de oameni, care nu au ţinut seama de faptul că, în stațiunile din sud era arborat steagul roșu.

În Eforie Nord, un salvamar a adus la mal o fată purtată de curenţi într-o zonă periculoasă.

Dincolo de aceste primejdii, a fost o zi în care oamenii s-au distrat.

În Mamaia, cei mai mulți au participat la petrecerile organizate pe plajă sub avalanșa de spumă. Copii și părinți, deopotrivă.

În miezul zilei, când soarele ardea cel mai tare, puțini s-au îndurat să plece.

Cei de pe șezlong au lenevit ori au încercat să își facă selfiuri pentru paginile de facebook.

Mihai Bucur, administrator plajăEste, într-adevăr, primul weekend aglomerat din acest sezon. Avem doi DJ, unul care pune muzică de dimineață să îi trezească cumva pe turiști și celălalt vine după ora 5 să antreneze petrecerea de seară.

Pe o astfel de vreme, la terase, sunt mereu clienți.

Ana Maria Tirescu, barmanSunt foarte mulți turiști, treaba merge foarte bine, dăm foarte multă bere, este 7 lei pahar. Îeri fiind sâmbătă am dat 10 butoaie deci astăzi sigur astăzi o să avem cel puțin 15 butoaie de bere.

Peste 150 de mii de turiști au fost în acest weekend în stațiunile de pe litoralul românesc.

Aglomerație se anunță și la sfârșitul săptămânii viitoare când românii vor avea un weekend prelungit de Sfânta Maria.

Sursa: StirilePROTV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here