FOTO Monitorul de Suceava
Ritmic Suceava

La data de 10 august 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Daniel Chirap pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, șantaj şi lipsire de libertate.

Anchetatorii au reţinut că, la data de 25 februarie 2021, în intervalul orar 15.30-19.30, Daniel Chirap a luat cu forţa pe un băiat de 11 ani, în timp ce acesta din urmă se afla în apropierea sediului societăţii comerciale pe care o administrează situată la baza pârtieri Șoimul din oraşul Gura Humorului. Bărbatul l-a dus cu forța pe minor într-o anexă a societăţii comerciale, unde l-a sechestrat aproximativ 4 ore timp în care l-a supus la tratamente degradante, respectiv l-a ținut dezbrăcat în frig, întins pe pardoseală şi l-a udat  cu apă.

De asemenea, în intervalul orar 15.30 – 19.30, Daniel Chirap l-a lovit pe băiatul de 11 ani cu pumnii şi picioarele la nivelul feţei şi corpului, cu o coadă de lopată peste mâini şi cu capul de o ușă, creându-i leziuni pentru care a avut nevoie de 4 – 5 zile de îngrijiri medicale. Totodată, l-a constrâns prin amenințări și acte de violență pe minorul de 11 ani să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de furt presupus a fi comis la data de 24 februarie 2021, context în care a înregistrat-o audio-video cu telefonul mobil personal.

Astăzi, Judecătoria Gura Humorului l-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe inculpatul Daniel Chirap.

Precizăm că luarea unor măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here