Ritmic Suceava

Astăzi, 19 aprilie, a avut loc, în vama Siret, o ședință tehnică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava (CJSU), generată de necesitatea fluidizării traficului auto din PTF Siret

În urma discuțiilor dintre autoritățile române și cele ucrainene, s-a ridicat problema creșterii, în viitorul apropiat, a traficului rutier de mare tonaj, în special cu ajutoare umanitare, care va tranzita granița prin Punctul de trecere a frontierei Siret.

În consecință, pentru fluidizarea traficului, s-a analizat problema deblocării culoarelor de tranzitare ale PTF Siret, care în momentul de față sunt blocate de autovehiculele reținute în vamă, în vederea clarificării situației lor și/sau punerii lor în valoare.

Autovehiculele respective care blochează zonele vizate vor fi relocate pe alte spații, astfel încât traficul în PTF Siret să fie fluidizat și optimizat.

De asemenea, tot în cadrul ședinței tehnice, s-a dispus asigurarea controlului fitosanitar 24/7, astfel încât să nu existe situații în care autovehiculul verificat, din acest punct de vedere, să blocheze traficul în zona vămii Siret.

Astfel, autoritățile responsabile, cu sprijinul structurilor cu funcții suport din cadrul CJSU Suceava, vor aplica măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor identificate și pentru a asigura fluidizarea traficului de mare tonaj în PTF Siret.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here