More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Speriați, dar neputincioși!

  Contextul actual este extrem de îngrijorător, numărul infectărilor crește constant, locurile la ATI sunt din ce în ce mai puține și soluțiile alese de autorități sunt ineficiente. E greu de înteles cum facem aceleași greșeli și nu neușim să ieșim din acest impas. E adevărat că situație este la fel de gravă și la nivel European, dar măcar acolo autoritățile au luat măsuri mai drastice. Nu sunt pentru lockdown total, pentru că experiența tristă din primăvară incă ne dă fiori reci. Dar măcar pentru anumite zone ar trebui luate niște măsuri mai dure. Sucevenii știu cel mai bine sentimentul de paria din primăvară, când restul țării ne arăta cu degetul.
  Astfel de situații trebuie evitate, dar autoritățile centrale, cât și cele locale trebuie să acționeze rapid, cât încă se mai poate face ceva. Numerele zilnice sunt alarmante, iar singura lor prioritate sunt alegerile parlamentare. Calitatea campaniei electorale în astfel de situație va avea grav de suferit, în contextul în carea și cea pentru alegeri locale a fost una tristă și lipsită de orice înverșunare. Candidaților le e greu să își prezinte proiectele politice doar în online.
  Trebuie să ținem cont că nu toată lumea are acces la internet. Dar această este altă problemă la fel de serioasă cu care se confruntă și sistemul educațional. Tabletele mult promise lipsesc cu desăvârșire, iar Guvernul susține în continuare că ele vor ajunge către elevi.
  Din punctul meu de vedere anul școlar 2020-2021 este unul compromis. Indiferent de ce se susține, elevii nu pot avea o educație consistentă în haosul celor trei scenarii care se pot schimba de la o zi la alta. Trebuie găsite soluții concrete și mai mult decăt atât ele trebuie ASUMATE. Nu mai este timp pentru politică. Partidele ar trebui să lase la o parte ipocrizia tipică, să ajungă la un consens și să scoată țara din această problemă ce deja ține de câteva luni bune. Nu mai vrem vorbe și dispute puerile, vrem atitudine constructivă și soluții. Vrem să vedem măsuri eficiente și nu sfaturi de igienă personală. Toți suntem speriați și ne protejăm în limita posibilităților. Trăim vremuri pe care majoritatea nu le credeam posibile și cel mai grav este că suntem singuri în pandemia asta. Autoritățile ori sunt incompetente ori neputincioase.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles