Senatorul USR PLUS Gheorghiță Mîndruță a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenția asupra lipsei de reacție a autorităților române cu privire la avioanele cu țigări de contrabandă care vin în România din Ucraina și Republica Moldova.

„Am văzut că Rareș Bogdan face în fiecare zi câte o declarație despre cum o să ne pună pe noi pe coji de nucă, după ce-l rezolvă pe Orban și-l fac președinte pe Cîțu.

Obsesia aceasta a pedepsei, ca mijloc de a te arăta mare bărbat politic, merită investigată.

Dar nu la fel de mult ca aterizarea în miezul nopții a unui avion, lângă Suceava, fără ca autoritățile române să dea vreun semn că ar ști sau ar fi interesate de cum a fost posibil așa ceva în România, un stat membru NATO și dornic să intre în Schengen.

Deja îmi dau seama că nu știți despre ce vorbesc, pentru că de atunci au trecut câteva săptămâni și s-au întâmplat atât de multe, încât cui îi mai pasă?

În mod cert, nu domnului Cîțu, care este momentan premier, Superman și candidat la președinția PNL. Nici domnului Bode, ministru de interne și propunere neoficială de premier, dacă are noroc să alunece pe scări domnul Cîțu.

I-am interpelat pe ambii, pentru că un stat funcțional ar fi presupus ca ei să aibă un răspuns la o situație de genul celei petrecute la Suceava. Din nefericire, liniște completă în spatele zgomotului pe care îl face PNL pe orice altă temă decât cea care îl interesează, propriile alegeri.

Aș vrea să le reamintesc faptul că în luna august am aflat cu toții că un avion de mici dimensiuni, care este în mod tradițional folosit pentru contrabandă cu țigări, a fost interceptat de forțele aeriene ucrainene venind din spațiul aerian românesc.

Autoritățile române nu au dat până în acest moment nicio explicație referitoare la respectivul incident și este inadmisibil să nu putem primi niciun răspuns din partea Guvernului la o îngrijorare legitimă.

Astăzi aflăm de un nou caz, în care poliția de frontieră a Republicii Moldova a prins un nou avion care făcea contrabandă cu țigări în România. Operațiunea a fost desfășurată de forțele moldovenești, pe baza informațiilor din Ucraina. România continuă să rămână tăcută în privința acestor incidente grave, iar din partea premierului și a miniștrilor de resort nu primim nicio clarificare.

În ceea ce îl privește pe Rareș Bogdan, amenințarea cu ministerul culturii într-o viitoare coaliție e corectă. Nouă nu ne-ar fi rușine de ministerul culturii și nici nu facem ironii fine din categoria <<noi cu banii, ei cu cărțile>> pentru simplul fapt că nouă cultura nu ni se pare jignitoare, după cum nu credem că banii sunt totul pe lumea asta”, a declarat senatorul Gheorghiță Mîndruță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here