Ritmic Suceava

Un praf gros s-a așternut pe dosarul în care este anchetat Bogdan Loghin, primarul municipiului Rădăuți, de uciderea din culpă a unei adolescente de 15 ani, la Sucevița.

Situația acestui dosar este una destul de interesantă. În toamna anului 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se pregăteau să trimită dosarul către instanță, după ce au intrat în posesia expertizei tehnice și au administrat probatoriul în cauză. Expertiza a arătat că Loghin conducea cu viteza de 68 km/h în localitate, unde limita era de 50 km/h. Trebuie precizat că victima accidentului a traversat neregulamentar stradă, de aceea se discuta despre o culpă comună.

Revenind la modul în care a fost instrumentat dosarul, ținem să precizăm că la data de 23 noiembrie 2020 a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

De atunci și până în prezent, procurorii parchetului menționat mai sus nu au fost în stare să trimită dosarul către instanța de judecată.

„Dosarul se află în lucru la unitatea noastră de parchet. În ceea ce privește relațiile solicitate acestea nu pot fi comunicate (ref. stadiul cercetărilor în dosarul menționat) întrucât procedura în cursul urmăririi penale este nepublică”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Practic, procurorii ne-au liniștit arătând că sunt în posesia dosarului respectiv și nu l-au pierdut.

Trebuie precizat că până la finalizarea dosarului, Bogdan Loghin beneficiază de prezumția de nevinovăție.

O fată de 15 ani și-a pierdut viața într-un accident produs la Sucevița

La data de 4 decembrie 2019, în jurul orei 10.20, Bogdan Loghin, din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea microbuzul Ford Tranzit pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, în dreptul magazinului „La Doi Pași”, a fost surprins de apariția în carosabil a Dianei M., în vârstă de 15 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

Adolescenta a fost lovită cu partea din stânga față a autoutilitarei, fiind aruncată mai mulți metri.

Aceasta a suferit leziuni grave și a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a decedat pe la ora 12.00.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here