FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La data de 10.09.2021, la ora 15.30, lucratorii de politie din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizați prin 112 de Raluca Ș., din comuna Dărmănești, cu privire la faptul că pe raza localității Mărițeia Mică, comuna Dărmănești, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un tractor iar conducătorul acestuia se află sub influența băuturilor alcoolice.

Lucrătorii SPR 5 Dărmănești s-au deplasat  la fața locului, ocazie cu care a fost identificat Gheorghe M., în calitate de conducător al ansamblului tractor plus remorcă, care a declarat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar tractorul și remorca nu sunt înregistrate. Conducătoarea autoturismului VW Passat implicat în evenimentul rutier a declarat faptul că conducătorul ansamblului tractor cu remorcă a intrat pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul menționat mai sus. Totodată, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Întrucât emana halenă alcoolică, Gheorghe M. a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testului de respirație, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge necesare în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here