Ritmic Suceava

Consiliul Județean (CJ) Suceava anunță semnarea primului certificat de urbanism pentru „Autostrada Nordului” Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare. Este vorba de tronsonul de la limita județului Suceava cu Bistrița, până la  Vatra Dornei, pe o lungime de 21,7 km, având o lățime totală a platformei drumului de 29,50 m, unde este deja varianta finală dată de proiectant, urmând și celelalte tronsoane să fie finalizate în perioada următoare, de la Vatra Dornei spre Suceava.

Certificatul de urbanism face trimitere la toate capitole cerute de legislație respectiv stabilirea amplasamentului autostrăzii, a coridorului de expropriere, soluția constructivă (caracteristici tehnice), profil transversal, noduri rutiere, pasaje, viaducte, lucrări de consolidare a versanților, lucrări hidrotehnice, dotare a autostrăzii cu parcări, spații pentru servicii de întreținere, echipamente de iluminat, semnalizări și marcaje.

Chiar dacă despre această autostradă s-a vorbit puțin în ultima perioadă, reamintim că există o lege specială (Legea nr. 264 din 20 noiembrie 2020) care se referă la finanțarea ei, îmi exprim speranța că va deveni principala cale de comunicație modernă, rapidă, între nordul Moldovei și Ardeal, și care va duce la dezvoltarea județului Suceava și a întregii zone a Moldovei”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here