More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Traumatism cranio – facial complex rezolvat cu succes de echipa compartimentului BMF a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava

  Echipa compartimentului de Boli Maxilo-Faciale din cadrul secției ORL a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victima a unei explozii accidentale a unei roți de TIR.

  Pacientul a ajuns la UPU în seara zilei de 26 octombrie cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importantă, multiple fracturi hemimaxilar, os malar, arcada zigomatica si mandibula dreapta, cu deplasare importantă, deschise intra și extra oral, cu lipsă de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractura osului temporal și plăgi transfixiante de părți moi.

  „La momentul internării, starea pacientului era critică motiv pentru care stabilizarea acestuia începută în UPU a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri (traheotomie, toaleta și hemostaza plăgilor, reducere și osteosinteză cu plăcuțe și șuruburi și mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repoziționarea și sutura părților moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat doctorul Gelu Duprii, medic chirurg BMF.

  Echipa operatorie a fost alcătuită din medici chirurgi BMF – dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI – dr. Ștreangă Lavinea, asistent Obadă C.

  Echipa compartimentului BMF din cadrul secției ORL a SCJU Suceava abordează și rezolvă cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie facială.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles