Ritmic Suceava

In perioada 25-26.11.2021, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a efectuat un control la PLATFORMA DE STOCARE DEȘEURI MUNICIPALE RĂDĂUȚI, al cărei proprietar este operatorul SERVICII COMUNALE SA Rădăuți, în conformitate cu prevederile circularei Comisariatului General al G.N.M. nr. 6094/GM/31.07.2017 privind efectuarea de controale tematice la toate depozitele de deșeuri, emisă în baza Ordinului Ministerului Mediului nr. 1063/28.07.2017.

La data verificării în teren s-au identificat utilaje proprietatea operatorului SERVICII COMUNALE SA care descărcau deșeuri amestecate pe suprafata depozitului. S-au constatat stocări de deseuri reciclabile și menajere în zona de la intrarea pe suprafața depozitului și eliminari recente de deșeuri menajere, reciclabile și resturi vegetale pe suprafața depozitului și taluzul acestuia.

Menționăm faptul că începand cu data de 01.08.2019 activitatea de stocare/depozitare a deseurilor în platforma de stocare deșeuri municipale Rădăuți a fost sistată și APM Suceava, prin adresa nr. 9806/30.10.2019, a stabilit obligatiile de mediu ce revin operatorului SERVICII COMUNALE SA la închiderea depozitului, pentru amplasamentul din municipiul Rădăuți, zona Scruntari.

S-a mai constatat faptul că nu s-au realizat măsurile stabilite de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în sarcina operatorului SERVICII COMUNALE SA la închiderea depozitului care aveau termen de realizare 03.07.2020 și 31.07.2020.

În consecință, în sarcina SC SERVICII COMUNALE SA Rădăuți – s-au aplicat 2(două) sancțiuni contravenționale principale în baza legislației specifice privind protecția mediului, respectiv o amendă în cuantum de 50.000 lei pentru nerealizarea/nefinalizarea la termen a măsurilor din obligațiile de mediu stabilite de APM Suceava și o amendă în cuantum de 50.000 lei pentru desfășurarea activității de tratare a deșeurilor municipale și reciclabile pe amplasamentul depozitului de deșeuri deținut fără a deține autorizație de mediu.

Totodata s-a aplicat si sancţiune contravenţională complementară – suspendarea activităţii de tratare a deșeurilor pe depozitul de deșeuri. Prin actul de control întocmit s-au impus în sarcina operatorului SC SERVICII COMUNALE SA măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here