Ritmic Suceava

Lucrările la complexul care va revitaliza stațiunea balneară Dorna Candrenilor se desfășoară într-un ritm accelerat. Dănuț Candrea, primarul comunei Dorna Candrenilor, speră ca până la venirea iernii să fie finalizată fundația și parterul pentru a se putea lucra la interioare pe timpul anotimpului rece.

Prin investiția realizată din fondurile proprii ale Primăriei Dorna Candrenilor se dorește încurajarea turismului și stimularea afacerilor locale.

„Se lucrează într-un ritm accelerat la acest proiect despre care am încredere că va fi un real succes și va aduce multe beneficii comunei Dorna Candrenilor. Acum lucrăm la betoane și ne dorim ca până la venirea iernii să finalizăm fundația și cel puțin parterul pentru a putea lucra la interioare. Este o investiție importantă, realizată din fonduri proprii, care va dezvolta turismul din comună și va stimula mediul de afaceri”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Complexul balnear de la Dorna Candrenilor va avea o piscină semiolimpică cu apă dulce, o piscină pentru copii tot cu apă dulce, două piscine cu borcut pentru tratament în cazul persoanelor cu afecțiuni cardiace și de circulația sângelui, două piscine pentru persoane cu dizabilități, sală pentru împachetări cu nămol și ceară. La etajul I al clădirii vor exista cinci saune, trei săli de masaj și un restaurant. Acoperișul, de tip terasă, va fi utilizat pe timp de vară ca zonă de plajă.

„Proiectul este spectaculos, așa cum ne-am dorit, iar promisiunea de a readuce Dorna Candrenilor în top se ține până la capăt. Anul acesta am dat startul lucrărilor și aduc mulțumiri tuturor celor care au contribuit la acest proiect, la această dorință a mea”, a menționat edilul Dănuț Candrea.

În anul 1898, Dorna Candrenilor a fost declarată stațiune balneoclimaterică de rangul II în Europa, iar de-a lungul timpului a reprezentat o atracție pentru toți cei care au înțeles beneficiile acestei zone. Dorna Candrenilor era preferată inclusiv de evrei și nemți, care veneau frecvent pentru a se trata în această localitate. Astfel, la Dorna Candrenilor, în anul 1898 a fost construit un stabiliment balnear, cu băi carbogazoase și nămol. Stațiunea a funcționat însă doar până în anul 1937.

Menționăm că localitatea a primit statutul de stațiune turistică de interes local, încă din luna martie 2018 și beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, ceea ce va constitui un avantaj important pentru primarul Dănuț Candrea în implementarea acestui proiect important pentru comună.

Chiar dacă costurile acestuia sunt ridicate, edilul a precizat că redeschiderea stațiunii balneoclimaterice Dorna Candrenilor se va face cu finanțare de la bugetul local, sănătatea locuitorilor comunei fiind pe primul plan.

Statutul de stațiune turistică și acest complex de tratament cu ape termale vor constitui avantaje pentru investitorii din domeniul turismului care vor putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, iar prin realizarea acestor proiecte, localitatea se va dezvolta și mai mult din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here