Ritmic Suceava

Primarul comunei Frătăuții Noi, George Olari, demonstrează zi de zi, tuturor locuitorilor comunei, că nu au greșit, în urmă cu doi ani, când i-au acordat votul care l-a propulsat în fruntea comunității, edilul dând dovadă de spirit gospodăresc, inițiativă și organizare fără cusur, pentru implementarea unor proiecte menite să schimbe nivelul de trai al oamenilor.

Comuna Frătăuții Noi are, începând de ieri, când a avut loc recepția finală a lucrărilor, un dispensar complet renovat și modernizat, personalul medical beneficiind acum de cele mai bune condiții pentru a putea presta un act medical de calitate. Fostul dispensar din comună, care stătea să se dărâme, tencuiala desprinzându-se practic de pe pereți, a intrat în lucrări de consolidare, încă de la începutul anului trecut. Fondurile necesare acestor ample lucrări au provenit din fonduri guvernamentale, iar acum, administrația locală condusă de primarul George Olari, amenajează, din fonduri proprii, o parcare, cât și un spațiu de relaxare, în curtea unității medicale.

„Ne aflăm astăzi (n.r. ieri)  la recepția dispensarului din Frătăuții Noi, dispensar al cărui lucrări au început pe 15 ianuarie 2021, așa cum am precizat și atunci, de Ziua Culturii Naționale, ziua marelui poet Mihai Eminescu. Lucrările se recepționează astăzi, sunt de o înaltă calitate, după cum va vedea și comisia de recepție. Totodată lucrăm și în fața dispensarului pentru a realiza o parcare pentru cei care au nevoie de asistență medicală. Vom amenaja și un spațiu verde, cu arbori ornamentali și cu loc de așteptare pentru pacienți pentru că așa cum este și firesc, trebuie să avem și un ambient plăcut în localitate, nu doar cel de strictă necesitate. Valoarea lucrărilor a fost de aproximativ 9 mil, bani proveniți din fonduri guvernamentale. O mică parte a reprezentat cofinanțarea locală, dar aici ne-a ajutat și Ordonanța 15 de anul trecut și Ordonanța 47 de anul acesta, din aprilie, prin care s-au actualizat prețurile la materialele de construcție”, a declarat George Olari, primarul comunei Frătăuții Noi.

De profesie, cadru didactic, edilul acestei comune înțelege cât de importantă este educație tinerei generații și se preocupă pentru ca cei mai tineri locuitori să învețe în școli renovate și utilate după standardele acestor vremuri. Așa se face că satul Costișa va avea una dintre cele mai moderne unități de învățământ din zonă. 

„Avem în lucru o investiție de amploare în satul Costișa. Comuna Frătăuții Noi este alcătuită din două sate, Frătăuții Noi și Costișa, unde avem o școală în lucru. Șantierul a început pe 28 septembrie anul trecut. Am trecut de nivelul acoperișului, tabla este pusă, instalațiile pe interior sunt făcute. Așteptăm cu mare nerăbdare să finalizăm această lucrare, deoarece elevii care sunt din Costișa, fac naveta la școala centrală din Frătăuții Noi, ținându-se cursurile după-amiază. Sperăm că într-un viitor foarte apropiat se vor putea muta în noua lor școală”, a completat edilul George Olari.

Școala din satul Costișa este renovată și consolidată cu fonduri guvernamentale, urmând ca din bugetul local să fie achiziționată toată aparatura necesară cât și mobilierul. 

Păstrător al tradițiilor și cu un respect profund pentru înaintași, primarul comunei Frătăuții Noi și-a propus să reabiliteze un monument al eroilor neamului.

„Lucrăm și la un monument al eroilor, acesta fiind un proiect de reabilitare foarte ingenioasă făcută de un domn proiectant din Iași și va ieși un proiect extraordinar. Aștept să-l prezint cetățenilor, cel mai probabil în această toamnă”, a mai adăugat George Olari.

Deși au trecut doar doi ani de când a preluat frâiele acestei comunități, acesta și-a propus să schimbe fața localității, într-un timp record, în zonă fiind tot felul de șantiere.

„În centrul satului se lucrează la pavarea trotuarelor, pe ambele direcții de mers. Acestea sunt amenajate de la intrarea în satul Frătăuții Noi până în fața Primăriei. Am realizat în ultimii doi ani, patru tronsoane de drum, unul în Costișa, unul pe Târnău, Cloteni și Sasca. Am reușit în sfârșit, după multă muncă, să finalizăm expertiza tehnică pentru canalizare, care a fost făcută în proporție de aproape 90% în 2012, dar s-au împotmolit atunci lucrările. Am reușit să facem expertiza judiciară anul trecut și expertiza tehnică, săptămâna trecută. Am mai prins un proiect și așteptăm montarea lămpilor de iluminat, în valoare de 200.00 de euro. Se vor înlocui aproximativ 870 de lămpi tip led. Țin să mulțumesc pe această cale, tuturor celor care s-au implicat în această muncă extraordinară, colegilor mei din Primărie care muncesc mult pentru a finaliza aceste proiecte și echipei de lângă mine”, a încheiat George Olari, primarul comunei Frătăuții Noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here