Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că a fost la Ministerul Sănătății și a reușit să deblocheze, cel puțin pentru Spitalul din Rădăuți, stocurile de medicamente pentru tratamentul Covid – 19.

„Am avut, săptămâna aceasta, o întâlnire la ministerul sănătății cu domnul Vass Levente, secretar de stat, cu privire la gestionarea pandemiei Covid-19 în județul Suceava. Discuția a avut loc la solicitarea mea, după ce am fost sesizat că  lipsesc din spitale mai multe medicamente absolut necesare pentru tratarea Covid. Printre acestea, se numără Remdesivir, Favipiravir sau Chineret.

Întrucât această problemă trebuie rezolvată urgent, am fost la ministerul sănătății, unde am avut o discuție foarte bună cu domnul Vass Levente. I-am relatat situația din spitalul din Rădăuți, respectiv faptul că stocurile de medicamente nu sunt suficiente pentru tratarea tuturor pacienților internați acolo. Domnul ministru-secretar de stat s-a interesat imediat care este situația exactă, a solicitat datele necesare direct de la spital și m-a asigurat că va debloca rapid stocurile de medicamente necesare. 

La finalul întâlnirii, am primit asigurări de la domnul Levente că cel târziu la începutul săptămânii viitoare, spitalul din Rădăuți va primi toate medicamentele pe care i le-am menționat. Salut deschiderea domniei sale către dialog și disponibilitatea de a soluționa problemele pe care le-am adus la cunoștință”, a declarat deputatul Gheorghe Șoldan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here