More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Angelica Fădor: „Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente”

  Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a transmis un mesaj prin care a anunțat că proiectul de lege pe care l-a inițiat, ce privește prevenirea risipei de alimente, a fost adoptat în Camera Deputaților.

  „Am adoptat astăzi, în Camera Deputaților, un proiect de lege, al cărui co-inițiator sunt, ce vizează organizarea la nivel naţional a activităţii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar şi măsurile privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate şi conectarea producătorilor locali cu distribuitorii şi comercianţii din România. De asemenea, proiectul introduce o serie de obligaţii specifice în sarcina autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice. Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an. Aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în România, se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente”, a transmis deputatul Angelica Fădor.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles