Ritmic Suceava

Începând de ieri, Guvernul României a instituit o serie de noi restricții prin care le interzice persoanelor nevaccinate să intre în instituții publice deoarece nu dețin certificat de vaccinare. Această măsură produce efecte și la nivelul Primăriilor pentru că ședințele de Consiliu Local nu pot fi organizate fizic acolo unde nu sunt vaccinați toți consilierii locali.

O astfel de situație este întâlnită și la Mitocu Dragomirnei, unde ședința de Consiliu Local de mâine urmează să fie organizată online, deși nu toți consilierii locali sunt de acord și doresc să se vadă fizic. Unul dintre aceștia este Viorel Rodinciuc, liderul PMP Mitocu Dragomirnei, cel care a anunțat pe rețele de socializare că Grupul PMP Mitocu Dragomirnei dorește ca ședința de mâine să fie organizată cu prezență fizică.

„Grupul PMP Mitocu Dragomirnei în urma consultărilor celor cinci consilieri locali a opinat desfășurarea ședinței cu prezență fizică și cu respectarea normelor pandemice.Se solicită desfășurarea ședinței de consiliu local în incinta căminului cultural aducând în sală mese și scaune pentru buna desfășurare a activității motivat de faptul că sunt 11 proiecte de hotărâri pe ordinea de zi și există multă documentație anexată. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, a transmis consilierul local Viorel Rodinciuc.

Chiar dacă a vorbit în numele colegilor săi, aceștia habar nu aveau de decizia luată de Rodinciuc.

„Nu am fost anunțați exact, însă ni s-a transmis că, cel mai probabil, vom primi un link pentru a intra pe Zoom. Cum se va organiza ședința de Consiliu Local, așa vom participa. Eu nu sunt vaccinată”, a declarat consiliera locală Anca Ichim.

„Dacă Guvernul a hotărât ca în instituții publice să intre doar cei vaccinați, noi nu avem cum să organizăm ședința fizic? O vom face pe platformă, deoarece nu toți consilierii locali sunt vaccinați. Eu sunt vaccinat cu Moderna”, a precizat consilierul local Vasile Roman.

Reporterii cotidianului online Glasul Sucevei au încercat să ia legătura și cu consilierii locali PMP Livia Manoliu și Aspazia Tereblecea, însă fără succes.

Totuși, colegii noștri au reușit să-l contacteze pe Viorel Rodinciuc pentru a afla de ce este atât de înverșunat împotriva ședințelor online de Consiliu Local.

„Datele privind organizarea ședințelor de Consiliu Local revin secretarului UAT, care trebuie să decidă conform legislației în vigoare și să ne anunțe, iar eu după ce mă voi consulta cu colegii mei voi comunica ce am decis. În ceea ce privește vaccinarea mea, consider că sunt date medicale privind sănătatea, cu caracter personal. Refuz să răspund dacă sunt sau nu vaccinat”, a declarat Viorel Rodinciuc.

Liderul PMP Mitocu Dragomirnei a mai menționat că nu se descurcă prea bine cu utilizarea calculatorului, probabil că de aceea este atât de înverșunat față de ședințele online. Din reacția lui supărată cu privire la interzicerea accesului în Primăria Mitocu Dragomirnei, se poate înțelege că Viorel Rodinciuc nu ar fi vaccinat, însă acesta ar trebui să fie un motiv în plus pentru a fi de acord cu organizarea ședințelor în mediul online.

​​Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, începând de luni, când au intrat în vigoare noi restricții. Astfel, va fi nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00 este instituită carantina. Va fi nevoie de certificat digital și pentru acces în instituțiile publice (primărie, ANAF).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here