More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Acuzații grave la adresa candidatului PNL la funcția de primar al comunei Șcheia. Mai mulți localnici îl acuză pe Alin Constantin Rusu că i-a păcălit să le dea bani pentru diverse lucrări efectuate de administrația locală

  În ultima perioadă, reporterii cotidianului online Glasul Sucevei au primit mai multe sesizări din partea unor localnici din comuna Șcheia care susțin că cetățeanul Alin Constantin Rusu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei, le-a solicitat diferite sume de bani pentru montarea de lămpi pentru iluminatul public și camere de luat vederi. Indignarea oamenilor este cu atât mai mare, deoarece acesta candidează acum pentru funcția de primar al comunei Șcheia și se erijează într-un om de afaceri cinstit.

  Practic, conform sesizărilor, lucrările efectuate de Primăria Șcheia nu au scăpat netaxate de către omul de afaceri Alin Constantin Rusu, acesta cerându-le bani oamenilor, în ultimii ani, pentru lămpile de iluminat public, camere de luat vederi sau alte lucrări efectuate de Primăria Șcheia din fonduri locale. 

  „Îmi amintesc cum a venit la mine la poartă, cu o agendă sub braț și mi-a cerut 300 de lei pentru iluminatul public. Am spus că plătesc dar vreau chitanță și a plecat, dar mulți vecini din zonă au plătit”, a povestit Vlad P..

  Alin Constantin Rusu le-a cerut localnicilor din Șcheia bani, sub pretextul că trebuie să fie ajutată Primăria pentru a termina mai repede treaba, sume de bani pentru care nu a eliberat niciodată vreo factură sau chitanță.

  „I-am dat lui Alin Rusu suma de 200 de lei pentru iluminatul public. L-am întrebat cine va plăti ulterior factura la energie electrică și mi-a răspuns că Primăria deoarece este un serviciu public dar e bine să ajutăm și noi ca să se facă treburile mai repede. După o anumită perioadă mi-a cerut și bani pentru montarea camerelor de luat vederi, dar nu i-am mai dat”, a menționat Cristian R. din Șcheia.

  Oamenii mai povestesc că Alin Constantin Rusu a construit în anul 2008, o rețea de canalizare care nu ar avea vreun aviz, iar apoi fiecare gospodărie care a dorit să se branșeze a trebuit să achite suma de 1.000 de euro. Nici după mai bine de 15 ani, locuințele branșate la această canalizare nu plătesc niciun fel de taxă pentru apele uzate și nimeni nu știe unde duc țevile respective, dar cert este că și în prezent, cine dorește să se branșeze, trebuie să achite suma de 1.000 de euro către antreprenorul Alin Constantin Rusu, candidat la funcția de primar al comunei Șcheia.

  „Am cumpărat o casă la roșu în satul Șcheia iar când m-am apucat de lucrări de amenajare, Alin Rusu a venit la poartă și mi-a spus că dacă vreau să mă leg la canalizare, trebuie să-i plătesc lui suma de 1.000 de euro. Am vrut să-i dau dar întâi am mai întrebat vecinii prin zonă și așa am aflat că de fapt fostul proprietar îi achitase această sumă dar el voia și de la mine. Am adus un instalator care a făcut branșamentul dar sincer nu știu nimic despre această rețea de canalizare, unde duce, pentru că în Șcheia operatorul ACET susține că nu este canalizare și nu am plătit niciodată nimic”, a povestit Florin S..

  Trebuie menționat faptul că la vremea respectivă 200 de lei reprezenta undeva în jur de 30% din salariul minim pe economie.

  Rămâne de văzut dacă Alin Constantin Rusu va avea aceeași putere de convingere asupra cetățenilor din comuna Șcheia și în privința alegerilor din 9 iunie, cum a avut în ceea ce privește strângerea de fonduri caritabile pentru ajutorarea uneia dintre cele mai bogate Primării din județ și din țară.

  Din cele susținute de șcheieni reiese că Alin Constantin Rusu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Șcheia, le-a cerut bani concetățenilor săi pentru diverse lucrări efectuate din banii administrației locală. Legal, acești bani nu aveau cum să intre în contabilitatea Primăriei Șcheia deoarece oamenii nu au primit nicio chitanță pentru sumele acordate. În plus, o parte dintre șcheieni a livrat banii direct în contul candidatului PNL, în perioada respectivă mulți dintre cetățeni aflându-se la muncă în străinătate.

  Se pare că Alin Constantin Rusu vrea să ducă mai departe modelul de administrație locală patentat de actualul primar Vasile Andriciuc, cel care i-a fost alături la lansarea oficială. În cei 20 de ani de ani de când conduce destinele comunei Șcheia, Andriciuc a reușit „performanța” de a transforma cea mai bogată comună din țară într-una din cele mai înapoiate localități Europa.

  Contactat de reporterii Glasul Sucevei, Alin Constantin Rusu a explicat că toate cele expuse mai sus pot fi demonstrate cu documente.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles